Yabancı uyruklu öğrenciler akademik takvime göre belirlenen tarihlerde ön kayıtları Üniversitemiz ilgili Enstitüsüne istenen evraklarla şahsen yapılmaktadır.
Evet aranmaktadır. Bir Yüksek Lisans programına kayıtlı öğrenciler başka bir yüksek lisans programından ders almak için başvura bilirler.
Enstitü Web Sayfasında ilan edilen yedek listesinde ismi bulunan öğrenciler akademik takvimde (ilan metninde) belirtilen süre içerisinde kesin kayıt hakkı elde etmeleri halinde Enstitülerimiz tarafından aranmaktadır. (Başvuru esnasında telefon ve maillerinizin doğru yazıldığını kontrol ediniz.)
Kesin kayıt için akademik takvimde (İlan Metninde) belirtilen süre içerisinde ilgili Enstitünüze tarafından yapılır.
Başvuru sonuçları ilan metninde belirtilen tarihte Enstitü web sayfasında duyurular kısmında yayımlanır.
İlan metninde belirtilen tarih aralığında yapılır. Mülakat/Yazılı Sınav kesin tarihi, yeri ve saati İlgili Enstitülerin web sayfasında duyurular kısmında ilan metninde belirtilen mülakat/yazılı sınav tarih aralıklarından önce yayımlanır.
ALES sınavının geçerlilik süresi 5 yıldır.
Belgeyi yazdır kısmından başvuru belgesini yazdırmalısınız. Mülakat Sınavı/Yazılı sınava girerken yanınızda kimliğiniz ve başvuru belgenizi bulundurmanız gerekmektedir.
Ön başvuru, ilana çıkıldığı tarihten itibaren online olarak alınmaktadır. İlanda belirtilen evraklar eksiksiz olarak sisteme yüklenip aday tarafından onay verildikten sonra Enstitü tarafından başvuru değerlendirmeye alınır.
Aynı anda tezli veya tezsiz olmak üzere birden fazla programa başvuru yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Fakat aynı anda iki tezli yüksek lisans programına başvuru yapılamamaktadır.
Programların alım koşulları her dönem başında Enstitülerin duyurular sayfasında yayımlanmaktadır.
Tezsiz Yüksek Lisans en fazla 3 dönemde tamamlanmak zorundadır.
Tezli Yüksek Lisans normal süresi 2 dönem ders dönemi, 2 dönem tez dönemi olmak üzere toplam (2 yıldır) 4 dönemdir. Azami süresi 6 dönem (3 yıl). Ancak öğrencilerimiz Tezli Yüksek Lisans ders döneminde en fazla 4 dönem (2 yıl) geçirebilirler.
Doktora Programlarında normal süre 8 dönem (4 yıl) azami süre (6 yıl) 12 dönemdir. Ancak öğrencilerimiz en geç 5. Dönemin sonunda Yeterlilik sınavına giremeyen öğrencilerin ilişiği kesilir. İki kez Yeterlilik sınavından başarısız olan öğrencilerin ilişiği kesilir. TİK dönemlerinde üst üste iki kez başarısız olan öğrencilerin ilişiği kesilir.
Aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez. (Tezsiz programlar hariç.) (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından Lisansüstü Eğitim Ve Öğretim Yönetmeliği, Madde (35/6)).
1- İnternet başvuru çıktısı,
2- Kısa özgeçmiş,
3- Diploma/geçici mezuniyet belgesi veya e- devlet mezuniyet belgesi, (Türkiye dışından alınan diplomaların YÖK tarafından denkliğinin onaylanmış olması gereklidir)
4- Not döküm belgesi (Transkript) / E-Devletten alınabilir.
5- Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programları için ALES sonuç belgesi, (Akademik
Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları, 5 yıl süre ile geçerlidir.)
6- Yabancı dil sonuç belgesi, (Doktora Programı başvuruları için)
7- Askerlik Durum Belgesi, (Erkek adaylar için E-Devlet sisteminden alınabilir)
8- İndirimden yararlandığını gösteren belge. (İndirimden yararlananlar için geçerlidir.)
Lisansüstü öğrenci alım ilan metninde burs ve indirim şartlarını ilan edilmektedir. Eğer bursunuz veya indiriminiz var ise öğrenim ücretini yatırmadan önce Enstitüye başvurmanız gerekmektedir.
Kesin kayıt dan önce eğitim öğretim ücreti yatırılır. Tarafınıza burs ya da indirim yapılacaksa önce yapılacak indirim ve burs için gerekli belgeler ile Enstitüye başvurmanız gerekmektedir. Ücret ödemelerini web ana sayfamızda bulunan öğrenci sekmesi altında Sanal Pos linkini kullanarak yapa bilirsiniz.
Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar akademik takvimde belirtilen süre içerisinde ilgili Enstitüye kesin kayıt için gidebilir. Herhangi bir randevuya gerek yoktur.
Hayır. Lisansüstü programlara kesin kayda hak kazanan adaylar kesin kayıt işlemlerini şahsen veya noterden vekalet verdikleri kişiler ile yapmak zorundadırlar.
Hayır, eksik evrak ile kayıt alınamamaktadır.
Yeni öğrenciler için ders alma tarihleri akademik takvimde belirtilen tarihlerdir. Bu tarihler içinde öğrenciler Enstitüsünden almış oldukları öğrenci numarası ve şifresi ile birlikte öğrenci otomasyon sistemi üzerinden ders kayıt haftası içinde yapmaları gerekir.
Öğrenci belgenizi e-devlet üzerinden veya Enstitünüzden alabilirsiniz.
KTO Karatay Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 23 Maddesi gereğince: Lisansüstü öğretimde kayıtlı olan öğrencilerin teorik derslerin %70’ine uygulamalı derslerin ise %80’ine devam etmeleri zorunludur.
Öğrencilerimiz kesin kayıt işleminden sonra derslerin başladığı hafta içinde kimlik kartlarını Enstitüden teslim alabilir.
Yüksek Lisans öğrencilerin danışman atamaları en geç 1.yarı yılın. sonuna kadar yapılmalıdır. Doktora öğrencilerin danışman atamaları en geç 2.yy. sonuna kadar yapılmalıdır. Öğrenci; Tezli yüksek lisans programı öğrencisi ise ilk ders dönemi içinde Form 0044 Tez Danışmanı İstem Dilekçesini, Tezsiz yüksek lisans programı öğrencisi ise Form0045 Proje Danışmanı İstem Dilekçesini ilgili anabilim dalı başkanlıklarına onaylatıp Enstitüsüne teslim eder. Danışman seçim işlemi yapmayan öğrenciler için anabilim dalı başkanlıklarının önerisi doğrultusunda bir danışman ataması yapılır.
Öğrenci Tezli yüksek lisans programı öğrencisi ise Form 0046 Danışmanlıktan ayrılma dilekçesi ve Form 0047 Tez Danışmanı Değişikliği Dilekçesi ile başvurulur. Başvuru dilekçelerinde belirtilen eski ve yeni danışman imzalarının tam olması gerekmektedir.
Tezsiz yüksek lisans öğrencileri ise Form 0048 ile Form0047 ile başvuru yaparlar.
Akademik takvimde belirtilen süreler içerisinde ders kayıtlarının ders kayıtlarının yapılması ve onaylanmasına Kayıt Yenileme denir.
Öğrencilerimiz her akademik dönem başında Kayıt Yenileme İşlemi yapması gerekiyor.
Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerimiz YÖKSİS öğrenci sistemine Pasif Öğrenci olarak işlenir. E devlet sistemi üzerinden bu işlemi görebilirsiniz. Pasif öğrenciler Derslere, Sınavlara, Seminer Sunumlarına, Tez Savunma Sınavlarına, Yeterlilik Sınavlarına giremezler. Ayrıca diğer öğrencilik haklarından faydalanamazlar.
Ders döneminin sonuna kadar öğrencilerimiz danışmanlarının nezaretinde Seminer Ödevlerini Tez Yazım Yönergesine uygun şekilde hazırlarlar. Tez Yazım Yönergesinde belirtilen şekilde beyaz karton kapaklı olacak şekilde cilt ettirilip bir CD si ile birlikte Seminer formları olan Form 0070 ve Form 0071’i imzalatarak Tez öneri Formunu (Form-0049) eklemek şartı ile Enstitüye teslim etmelidir. Seminer notları Enstitü tarafından Öğrenci Bilgi Sistemine işlenmektedir. İmzasız olan Formlar ve Tez Öneri Formu ekte yer almayan Seminer tutanakları kabul edilmemektedir.
Öğrencilerimiz her akademik dönem başında Kayıt Yenileme İşlemi yapması gerekiyor.
Kayıt Yenileme İşlemi yapmayan öğrencilerimiz pasif öğrenci oldukları için Tez Önerisi kabul edilmez ve Tez Savunma Sınavına giremezler.
Tez dönemine geçen öğrencilerimiz Form0049 Tez Öneri Dilekçesi ile Enstitümüze başvuru yapabilirler. Dijital ortamda doldurulmayan ve ilgili imzaları eksik olan formlar kabul edilmemektedir.
Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri de Form0050 Proje Öneri Dilekçesini Enstitümüze teslim eder.
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı bahar dönemi itibariyle Tez öneri Formları, Seminer tutanakları ile birlikte teslim edilecektir.
Tez savunma sınavınıza ders döneminizi bitirdikten sonra (seminer dahil) tez için kayıt yenileme tarihinizden en erken 6 ay sonra girebilirsiniz.
Savunma Sınav Tutanağınızı Enstitünüze teslime etmelisiniz. Sizin için savunma süreci yeniden başlayacaktır. 3 ay içinde tekrar savunma sınavına girmelisiniz. Uzatma aldığınız sürelerde kayıt yenileme işlemi yapılıyor ise sizde bu işlemi yapmak zorundasınız.
Tezinizi Enstitünüzün web sayfasında kılavuz ve yönetmelikler kısmındaki kılavuza göre düzenleyiniz. Sonrasında tezinizi şeklen kontrol edilmesi için Enstitünüze mail olarak göndermelisiniz ve basım işlemini onay verildikten sonra gerçekleştirebilirsiniz.
Bir eğitim yarı yılı süresince izin alınacak ise dönemlik eğitim ücretinin %20 si bir sonraki yıla mahsup edilmek üzere ödenir ve izin başvurusunda bulunulur.
Kayıt sildirmek isteyen öğrencilerin, Form0054 İlişik Kesme dilekçesi ile Enstitümüze başvurması gerekmektedir.
Ulusal Tez Merkezine e devlet ile giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra Tez Veri Giriş Formunu doldurabilirsiniz. Ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından lisansüstü tezler ile her türlü bilimsel yayınların takibinde tezli lisansüstü öğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin Open Researcher and Contributor ID (ORCID) numarası kullanmaları zorunlu tutulmuştur. Aynı sistem üzerinden ORCID numaranızı da alabilirsiniz.
Tezinizin basımı yapılmış ciltli üç nüshasını (Tezinizi Enstitümüze kontrol ettirmeden baskı yaptırmayınız.) ve Tezinizin üç adet CD kopyası ile Enstitümüze teslim edildikten sonra yapılacak ilk Enstitü Yönetim Kurul toplantısında mezun kararınız alınacaktır.
Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden Danışman, Kütüphane Koordinatörlüğü, Mali İşler Koordinatörlüğü, Bilgi İşlem Koordinatörlüğü'nün dijital onayından sonra mezun işleminiz YÖKSİS sistemine yüklenmektedir. Dijital onaylar Enstitümüz tarafından takip edilmektedir.
Mezun belgenizi e devlet üzerinden alabilirsiniz. Diplomanızın basımı gerçekleştirildiğinde tarafınıza bilgi verilecektir.
Öğrenci seminer dahil aldığı dersleri başarı ile tamamladıktan sonra (en geç 5. Dönem) yeterlik dönemine geçmeye hak kazanır. Ders dönemini başarılı bir şekilde tamamlayamayan öğrenci 4. Ders döneminde hala derslerini verememiş ise üniversite ile ilişiği kesilir.
Ders dönemini tamamlayan öğrenci Form0402 Doktora Yeterlik Jüri Öneri formu ile yapılır. Form daki imzalar öğrenci sorumluluğunda dır.